Stand up (MB) - Martina Ipša

Martina Ipša svojih stand up nastopih vse od začetka stavi na drznost in izvirnost in zaradi svojega pristnega in nevsiljivega humorja ostaja priljubljena pri občinstvu.

Po vseh letih nastopanja vedno znova preseneča in navdušuje, saj je ni teme, ki se je ne bi lotila spretno in silno smešno. In tako bo tudi tokrat.

"Vstani in povej! Ptujčanka Martina Ipša stand-up komedije ne predstavlja kot golo pokanje nepovezanih šal, temveč kot izražanje svojega stališča o različnih aktualnih in intimnih temah. Sicer pa se nikakor nima za aktivistko, saj pravi, da ni bila telesno aktivna že več let.

Njena orodja na odru so besede, lastno telo, iznajdljivost in seveda odzivnost publike, ki lahko nastop odnese v čisto novo smer.

Njena formula za tresenje od smeha je preprosta, a še kako učinkovita: namesto na obrabljene šale stavi na dobro odmerjene puščice, domišljijo, drznost in inovativnost, vse to pa začini z iskrenostjo: če govoriš resnico, potem že mora biti smešno!

Zato njeno pripovedovanje pritegne publiko v alternativnih klubih, na kmečkem turizmu ali na festivalu, saj je v vsaki resnici nekaj šale, ki mimogrede zavije vrat tudi kakšnemu stereotipu. Skratka, Martina se ne šali, ko se šali." Suzana Tratnik, dobitnica nagrade Prešernovega sklada 2007 za literaturo


Več o dogodku.

Več o stand up komediji.

Zunanje povezave: www.standupsi.com/index.php/component/eventlist/details/1073-stand-up-mb-martina-ipsawww.standupsi.com

Vir: Standupsi.com, Napovednik.com

Zemljevid