44. teden slovenske drame

Letošnji gledališki festival 44. teden slovenske drame, ki ga organizira Prešernovo gledališče Kranj, bo potekal od 27. marca do 6. aprila 2014. Na njem se bo zvrstilo 17 predstav, od tega 8 v tekmovalnem, 4 v spremljevalnem in 5 v mednarodnem programu. Celoten program festivala bo objavljen v posebni knjižici, ki jo bodo abonenti brezplačno prejeli na dom, drugim gledalcem pa bo na voljo pri blagajni gledališča.

Vstopnice za predstave letošnjega Tedna slovenske drame bodo za abonente Prešernovega gledališča Kranj v predprodaji od 10. marca, v redni prodaji pa bodo od 20. marca. Cena vstopnice je 5 evrov, za abonente 3 evre. Petnajst minut pred vsako predstavo bomo morebitne neprodane vstopnice razdelili brezplačno, vendar rezervacija brezplačnih vstopnic ne bo mogoča.Podobe Tedna slovenske drame:

Mestna knjižnica Kranj: Razstava plakatov Tedna slovenske drame, od 17. marca do 15. aprila 2014

Stolp Škrlovec Kranj: Razstava fotografij nagrajenih predstav Tedna slovenske drame, od 24. marca do 6. aprila 2014Skoraj pol stoletja pomlad prinaša v Kranj vrhunce slovenske odrske besede. Teden slovenske drame bo letos že štiriinštiridesetič pokazal slovensko gledališko ogledalo. Razstavi ob tej priložnosti prikazujeta podobe, ki jih je festival zapisal v čas. V Mestni knjižnici Kranj bodo na ogled plakati, ki so v preteklosti napovedovali "dogodek" v mestu. Z grafično govorico pripovedujejo zgodbo o vizijah slovenske dramatike. Razstava fotografij nagrajenih predstav v Stolpu Škrlovec pa prikazuje tiste odrske podobe, ki so v zadnjih petnajstih letih najbolj zaznamovale festivalske programe.


Na fotografiji:
V tekmovalnem programu je tudi predstava o izbrisanih 25.671 Prešernovega gledališča Kranj, ki jo je režiral Oliver Frljić.
Foto: Mare Mutić


Vir: Napovednik.com, Prešernovo gledališče Kranj

Zemljevid