Dogodek je že minil.

TEJ Dance - Intuitivno učenje plesa / Tokratna delavnica v ritmih RUMBE

TEJ Dance ponuja globoko sprostitev, rekreacijo in znanje plesa hkrati.

TEJ Dance
Trust Energy Joy
Zaupanje Energija Radost

TEJ DANCE (TEDŽ PLES) je enostavno Ples. Ples, ki ga vsi nosimo v sebi. Ples ki se odvija sam od sebe, ko zaupamo in se mu prepustimo. Je kreativna energija, ki prebudi notranjega otroka in mu nadene krila radost


TEJ Dance ponuja globoko sprostitev,
rekreacijo in znanje plesa hkrati.

Prvi del vadbe je namenjen plesni meditaciji. Ob glasbi in gibanju dosežemo spontanost ter sprostitev napetosti. Povežemo se s telesom, mentalnim in čustvenim nivojem, z okolico in glasbo. Z nenehnega mentalnega potovanja iz preteklosti v prihodnost, od spominov k skrbem, se znajdemo v sedanjem trenutku. Preprosto se zavedamo trenutka, ki pleše, in mi smo del njega.

V drugem delu vpeljemo določene afro – latino ritme. Naučimo se osnov posameznih družabnih plesov kot so rumba, cha-cha-cha, bachata,samba, zouk in salsa. Ples se izvaja posamično, brez plesnega partnerja. Gibalne strukture so preproste, zato ni potrebnega nobenega predznanja. Vseskozi ostaja rdeča nit TEJ principi (zaupanje, energija, radost).

Delavnico zaključimo z nežno telesno in duševno sprostitvijo.


Avtor in vaditelj TEJ Dance vadbe:
Tomo Tololeski
Je plesalec, plesni pedagog in specialni pedagog. Svojo plesno pot je začel kot tekmovalec v športnih plesih. Leta 1990 je s soplesalko osvojil naslov državnega prvaka v Latinsko – ameriški plesih v kategoriji starejših mladincev in članov. Bil je dolgoletni član državne reprezentance v športnih plesih. Po končani tekmovalni karieri je opravljal delo trenerja. Vse do danes izvaja tečaje družabnih plesov za odrasle, kjer razvija nove pristope poučevanja. Na plesni akademiji v Ljubljani je predaval metodiko in didaktiko poučevanja plesa. Poleg športnih plesov se je ukvarjal tudi s klasičnim baletom, jazz baletom, sodobnim plesom in indijskim klasičnim plesom Bharat Natyam. Bil je tudi dolgoletni inštruktor joge. Trenutno je kot specialni pedagog zaposlen na Pediatrični kliniki v Ljubljani, kjer med drugim izvaja delavnice terapevtskega plesa.


Oprema: udobna (raztegljiva) oblačila, lahki, mehki copati ali nogavice, armafleks ali odejo za sproščanje (pijača, brisača).

Kontakt: E: tejdance.slo@gmail.com, T: 040 804 104 / info: FB: tejdance

Vir: Akademija MiniClub, Napovednik.com

Zemljevid