BELI ŠUM: Irena Tomažin & Lukatoyboy

Brez šumenja v ušesih in gledanja z belim … Beli šum.
Ciklus elektroakustičnih dogodkov v organizaciji zavoda uho; oko:

Glasbeni ciklus Beli šum podpira in afirmira sodobno avdio-vizualno produkcijo, s poudarkom na lokalnih umetnikih mlajše generacije, kot tudi na že bolj uveljavljenih pripadnikih srednje generacije iz Slovenije in tujine. Povezovalna nit sta glasba in tehnologija - zvočna produkcija, računalniška glasba, elektroakustika ... Izbor temelji na raziskovanju področja razvoja elektronske glasbe v vseh njenih pojavnih oblikah, derivatih, sintezah, kombiniranju, prepletanju. Dogodki v okviru Belega šuma se bodo odvijali v prostoru Centralne Postaje ter se v živo prenašali v eter MARŠ-a in/ali Radia Študent. Gre za neposredno izkušnjo, interakcijo med avtorji in občinstvom, torej za žive trenutke za uho in oko.

OPOZORILO: Zaradi neposrednega prenosa v eter, se vrata Centralne Postaje zaprejo 5 min pred 21h in se ponovno odprejo po koncu nastopa. Število mest je omejeno. Vstopnine ni!

Irena Tomažin je plesalka, performerka, pevka in igralka - torej vsestranska umetnica, ki prehaja med gibom in glasom, plesom in glasbo. Za seboj ima mnoga domača in mednarodna sodelovanja ter gostovanja, izvaja pa tudi delavnice za glas. Njen samostojni album 'Crying Games' je izšel leta 2011 v produkciji zavoda Projekt Atol ter se osredotoča na sam glas in njegovo pomnožitev z diktafonskimi posnetki. V letu 2006 je prejela nagrado Zlata ptica za scenske umetnosti.

Luka Ivanović oz. Lukatoyboy je beograjski glasbenik in zvočni dizajner ter vodja kasetkarske založbe 'Blind Tapes'. Večinoma se giblje v sferi elektroakustične improvizirane glasbe, ki jo ustvarja s samplanjem glasu ter zvokov okolice in igrač. V preteklih letih je ali nastopal ali vodil delavnice za otroke na različnih festivalih.

info.


Tokrat nas lahko poslušate na valovih radia MARŠ.

Vir: mimoza, Napovednik.com

Zemljevid