Catherina Zavodnik na Vienna Showcase 2013 MOYA - Palace Of Schonborn

Slovenska slikarka in grafičarka Catherina Zavodnik razstavlja na Vienna Showcase 2013. Otvoritev/Opening: Friday 25 Oct. from 18.00-22.00 Private View / MOYA - Palace Of Schönborn
Saturday 26 Oct from 10.00-17.00 Free Entry

"Old Vienna meets young art at the Vienna Showcase international exhibition: At the end of October, 150 young artists from all over the world will showcase their work at the Museum of Young Art (MOYA) in the historic Palais Schönberg. Paintings, illustrations, photos and sculptures by artists from Peru, Japan and Mexico – but also Austria – will be on display and can be bought at affordable prices, according to the Global Arts Agency who curates and organises the event. There will be a private showing (for VIPs) and a champagne reception on 25 October, 18.00-22.00, but entry will be free on 26 October."

More.
Art Sponzor umetnice Catherine Zavodnik je Ekološka trgovina, Peter Babarović s.p., Škofja Loka.


.........
Catherina Zavodnik - CV (SLO)
Slike in grafike Catherine Zavodnik so kot gledališče spominov v prostoru in času. Tako kot palimpsest znova odkrivajo skrivnosti starih, pozabljenih in zabrisanih zapisov v polju sodobne tehnologije. Krhka in graciozna doslednost izraza pa da vedeti, da so to sijajne stvaritve, ki so plod popolne predanosti, raziskovanja, esteticizma, izkušnje in želje.

Catherina Zavodnik je rojena 6. septembra 1975 v Ljubljani. Leta 2008 je magistrirala je iz slikarstva, leta 2003 magistrirala iz umetniške grafike, leta 2000 pa diplomirala iz industrijskega oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Med leti 2000 in 2004 je svoje grafično znanje nadgrajevala v Urbinu v Italiji.

Aprila 2013 se je na povabilo Global Art Agency udeležila velike mednarodne razstave Barcelona Showcase v Casa Battlo, Barcelona, kjer je razstavljala skupaj s 150 izbranimi umetniki iz celega sveta. Njen art podpornik je bil med drugimi Bruce Peterson, Grande Exhibitions, Australia. (tudi lastnik razstave o Leonardu da Vinciju).

Leta 2012 je bilo Catherinino delo My Face is the prison of Love izbrano kot eno izmed 44 finalistov zmagovalcev na Manhattan Art International, javni poziv umetnikom, v konkurenci prek 800 del iz 24 različnih držav. Tema 7.Celebrate the Healing Power of ART poziva je bila "Positive Art That Lifts The Spirit". (Žirija: Nancy Reyner (artist/author/instructor), Edward Rubin (NY based arts writer/curator, Renee Phillips (Director, Manhattan Arts International/author).

Avgusta 2012 je uredniški odbor "Art Takes Times Square contest" izbral njeno delo "Was Mona Lisa pregnant", v konkurenci prek deset tisoč prijavljenih del, ki se bodo tako kot ena od redkih izbranih del, imela priložnost pokazati v njihovi prihajajoči publikaciji.
Potem, ko je bila marca 2011 s sliko September v konkurenci preko 3000 umetniških del sprejeta na najbolj pomemben javni poziv umetnikom v Severni Evropi Forårsudstillingen/Spring Exhibition 2011 v Kunsthal Charlottenborgu (Kopenhagen, Danska), nadaljuje svoje delo z veliko bolj ženstveno, subtilno energijo. Severne svetlobe so ji pustile sen. Lepoto, poetiko in zapeljivost.

V Sloveniji in v tujini se je predstavila na mnogih skupinskih in samostojnih razstavah od katerih velja omeniti Ripatriarsi-Tribute to Da Vinci, Pretorska palača Koper, Slovenija 2013, Barcelona Showcase, Casa Batllo, Spain 2013, Charity for New York Children, Ground.Arts Gallery, New York 2013, Lettra – Kraków 2012 / Letter and Sign exhibition/ International Print Triennial Society – Kraków 2012, Jagiellonian Library, 6th Bienal Internacional de Gravura – Douro 2012" (Portugal), Celebrate the Healing Power of Art (Manhattan Arts International, New York 2012), Broken Boundaries (Rogue Studios Chelsea, New York, 2012), Prayer for Tsunami victims (Galleri ArtLab, Stockholm, 2012), Spring Exhibition (Kunsthall Charlottenborg, Copenhagen, 2011), V. International Graphic Art Biennial Split (2011), Pokrajina v novejši umetnosti, Od piktorializma do abstrakcije (Galerija Velenje, 2011).

Catherina se v svojih delih dotika pojmov kot so: žensko, mistično, vznemirljivo in prvinsko. Njeni slikarski prostori so čiste neskočnosti in neopredeljene dvojnosti, ki se zdijo kot novi začetki in hkrati konci. Valujoči v razponu, toda obenem "zapuščeni" v trenutku. Izjemno jo zanimajo podobnosti z zgodovinskimi zgledi, ki jih podzavestno izkorišča in ji pomagajo ugotavljati določeno kontinuiteto v lastnem razumevanju mišljenja, ki ga pri slikanju doživlja.
Pri načrtovanju in izvedbi likovnih projektov celostno prepleta vse svoje umetniške strasti in znanja. Različne ustvarjalne tehnike demokratično sodelujejo pri njeni likovni izpovedi. Za njeno delo je značilna visoka mera poetičnosti in estetiziranosti. V svojih delih stremi k neomadeževanosti, svetlobi in ljubečnosti.

Catherina deluje na področju: slikarstva, grafike, pisanja, poezije, plesa, fotografije, videa, kiparstva, konceptov in objektov. Njene slike in grafike krasijo domove in poslovne prostore številnih znanih Slovencev, športnikov, ekonomistov in številnih ljubiteljev umetnosti po vsem svetu.
Od leta 2002 je članica ZDSLU in registrirana samostojna ustvarjalka na področju kulture.

Vir: Ladijana Zavodnik, Napovednik.com

Zemljevid