Dandelion Children z gosti @ Nebotičnik

Na Dan mladosti bodo D.C. nastopili z gosti, zgodili pa se bosta tudi dve premieri; premiera novega videospota za single Goalless Confessions, ki ga je režiral Ven Jemeršič ter predstavitev nove plate Dandelion Children - Dandelion Children

Mlada trojka iz obrobja Ljubljane, ki ima za sabo 5 albumov, število koncertov in kup zmag na glasbenih natečajih prvič nastopi tudi na strehi Ljubljane. Deloni, Dandeli .... Regrat! Za koncert pa pripravljajo tudi presenečenje, saj se jim bodo pri nekaterih komadih na odru pridružili tudi glasbeni gosti.
Bend, ki začne svojo glasbeno pot leta 2005, odigra svoj prvi koncert maja 2006 kot dvojica bobni in kitara, brat in sestra. Kmalu se Katji in Juretu pridruži Anže in trojica zajadra v samosvoj stil. Nekje med post-grounge-om, čistim kitarskim rock'n'rollom in še čem vztrajno delajo svojo musko in pobirajo nagarade.

Jure (basist, kitarist in predvsem prvo grlo zasedbe)
Anže (kitarist in basist, kot ga pač prime) in
Katja (verjeli ali ne, a mladenka iz Jarš prekleto dobro načenja opne na bobnih)

Nov album, ki nosi ime banda, so posneli v studiu Codelli s producentom Petrom Deklevo, trenutno pa so pri zaključku snemanja dveh novih videospotov, ki jih snemajo z režiserjem Venom Jemeršičem. Enega si boste lahko ogledali na premieri v Nebotičniku, 25.5. 2013.

Predogled novega videa.

Vir: Dandelion Children, Napovednik.com

Zemljevid