Indigo & Liquf

Indigo pripravljajo svoj prvi album in sicer v sodelovanju s producentom Petrom Penkom. Prva dva singla lahko že poslušate po radijskih postajah, v živo pa je Indigo moč slišati na klubski turneji širom Slovenije.

Skupina Indigo skupaj ustvarja zvočne zgodbe že leto in pol. Z glasbo želijo člani vsaj za trenutek ustaviti človeka, za katerega minutni kazalci na uri niso dovolj, in ga predramiti v svoj svet. Ustvarjajo avtorsko glasbo z večinoma slovenskimi besedili, poleg lastnih skladb pa imajo pripravljen tudi obsežen repertoar priredb (RHCP, Green day, Nirvana, HIM, Sunrise Avenue, Blur, Snow Patrol, Roxette...).

Pripravljajo tudi svoj prvi album in sicer v sodelovanju s producentom Petrom Penkom. Prva dva singla lahko že poslušate po radijskih postajah, v živo pa je Indigo moč slišati na klubski turneji širom Slovenije.

Skupino sestavljajo Anže Čuček na basu, Danijel Malik s kitarskimi kapricami, klaviaturistka in vokalistka Anja Pavlin, Marko Špolar na bobnih in pevec in saksofonist Maj Valerij.


Spletne strani skupine.Skupina Liquf prihaja iz dveh manj znanih krajev na Dolenjskem: Krmelja in Šentjanža, ki ležita v Mirenski dolini, približno na sredi poti med Trebnjem in Sevnico.
Sami začetki skupine Liquf segajo v leto 2004, ko sta 2 lokalna fanta prišla na plan z idejo o ustanovitvi benda. Ker je kitari in basu nekaj manjkalo sta kmalu sestavila polno zasedbo z dvema kitaristoma, basistom, bobnarjem in vokalom. Takšna postava benda deluje še dandanes, le da so se nekateri člani zamenjali. Uradno ime Liquf se je pojavilo šele 13. januarja leta 2006, pred tem so delovali pod drugimi imeni in skriti pred očmi javnosti. Od tega datuma naprej pa se je skupina končno tudi pokazala javnosti z prvimi koncerti. Ti so pridobili zaupanje in pozitivne kritike iz strani zvestih poslušalcev tako da se je do danes nabralo kar precejšnje število koncertov.
Nekakšna prelomnica v zgodovini skupine je bilo leto 2009, ko smo posneli svoj prvi singel Krila z producentom Alešem Marjetičem. Pesem je bila odlično sprejeta v javnosti in se je zavrtela po skoraj vseh večjih lokalnih radijskih postajah. Poleg tega je bila izbrana tudi kot pesem tedna na radiu Krka in kot popevka tedna na radiu VAL202. Kasneje je kot popevka tedna na VAL 202 postala tudi skladba Iluzija, obe skladbe pa sta se predvajale po praktično vseh slovenskih radijih.
V letu 2011 je skupina izdala prvi album ZAČETEK KONCA. Producentsko palico je zopet prevzel Aleš Marjetič. Do sedaj je Liquf predstavil večino pesmi na radijskih in TV postajah, koncertnih odrih po celi Sloveniji.
Ker smo napovedali Začetek konca, ki se dejansko sedaj tudi dogaja, se čutimo tudi odgovorne sporočiti kaj in kako naprej… Pripravlja se že nov material, ki naj bi predvidoma luč sveta ugledal v letu 2014, prvi single pa lahko pričakujemo že v prihodnjih mesecih.Miha IMPERL (kitara), Dejan SKOPORC (bass), Marko GLUŠIČ (tolkala), Aljaž TOMINC (kitara), Darjan KEBER (kitara), Franci BASTARDI (vokal)

Uradna spletna stran, facebook, youtube
;
;

Vir: Hangar P.R., Napovednik.com

Zemljevid