Prešernov smenj

Doživite čas dr. Franceta Prešerna

Že enajsto leto zapored bo 8. februarja na ulicah Kranja zaživel Prešernov smenj. Že nekaj let lahko govorimo o presežkih tako po številu nastopajočih, kot obiskovalcev, ki na ta dan v Kranju doživijo čas dr. Franceta Prešerna.
Letošnja prireditev bo v znamenju 150-letnice Narodne čitalnice v Kranju. Novost bo dogajanje v obnovljenem otroškem stolpu na Pungertu in v stolpu Škrlovec. Obiskovalci pa si bodo lahko ogledali novo razstavo Prelepa Gorenjska v obnovljenem gradu Khislstein.
Na osrednjem prizorišču pred Prešernovim gledališčem boste lahko prisluhnili recitalom, pevskim zborom in nastopu Zorana Predina. Glavni trg bo tudi letos namenjen folklornim nastopom in ljudski glasbi. Letos se bo na prireditvi predstavilo več kot šeststo plesalcev in igralcev oblečenih v oblačila iz 19. stoletja. Rekordno, več kot 100 prodajalcev domače in umetnostne obrti pa bo oživilo tradicijo sejemskega mesta. Za obiskovalce prireditve bodo poskrbeli tudi kranjski gostinci s posebnimi kulinaričnimi dobrotami, praznovanju pa se pridružijo tudi mnogi trgovci z odprtimi vrati. Obiskovalce vabimo, da vstopijo skozi vrata muzejev, gledališča in knjižnice ter s strokovno vodenim ogledom doživijo kulturni utrip mesta.

Organizator:
Zavod za turizem Kranj

Vir: Napovednik.com

Zemljevid