BUMfest, 7. mednarodni festival tolkalnih skupin

Koncert madžarske skupine Strokes show goup

Od 18. do 20. januarja 2013 bo v Žalcu že sedmi mednarodni festival tolkalnih skupin pod imenom BUMfest.

Skupine tokrat prihajajo iz Nemčije, Madžarske, Italije in Slovenije. V Žalcu se spet obeta "noro" festivalsko dogajanje. Mesto, ki je postalo center tolkalnega dogajanja v Sloveniji in v ničemer ne zaostaja za podobnimi festivali v tujini, bo te dni živelo za BUMfest.

Tudi letošnji program je sestavljen zelo široko. Na svoj račun bodo prišli vsi ljubitelji tovrstne glasbe, tudi tisti, ki bodo na festivalu prvič - od prvinskih, ritmičnih udarcev, do vitruoznih melodij glasbenikov z vseh koncev sveta.

StoP – Slovenski tolkalni projekt bo letos igral za najmlajše; nemški trio Playmobeat vas bo v petek, 18. januarja, popeljal v svet treh karakterno povsem različnih bobnarjev, vendar z istim, močnim "groovom"; madžarski Strokes show group so zvezde madžarske oddaje Talent, nastopili bodo v soboto, 19. januaja; brat in sestra Santangelo pa prihajata iz najbolj znane italijanske tolkalne družine, v nedeljo, 20. januarja, bo v Žalcu z njima tolkalna skupina Rhythm Factory.


Tolkalna skupina The Strokes je nastala leta 1996 v Sopronu na Madžarskem. The Strokes so znani po tem, da ustvarjajo glasbo in ritme z igranjem na pravzaprav karkoli. Poleg smetnjakov, sodov in veder igrajo tudi na plastične tolkalne cevi različnih barv, na katere zaigrajo velike uspešnice. Na njihovih nastopih se boste zabavali, saj je humor sestavni del njihovih šovov. V nastop vključujejo tudi občinstvo, ki tako postane del skupne igre z glasbo. The Strokes ne ponujajo samo glasbe, temveč posebno izkušnjo, ki je ne smete zamuditi. Člani skupine so: Adam Stöckert, Akos Horvath, Balint Pogatsa, Mihaly Vida in Szilveszter Schneider.


Cene vstopnic:

predprodaja 12 EUR,
na dan koncerta15 EUR,
komplet za tri koncerte 30 EUR,
za skupino nad 30 oseb popust 20%.

INFORMACIJE IN PRODAJA VSTOPNIC: TIC Žalec, 03 710 04 34

Vir: Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec, Napovednik.com

Zemljevid