Barbara Bračun, Tanja Prušnik, Anja Burnik, Rafael Samec Razodevanje miru

Prijazno vabljeni na odprtje razstave; Razodevanje miru, v soboto, 21. julija ob 18. uri. Dogodek bosta obogatili pesnica Barbara Bračun in flavtistka Anja Burnik.

Barbara Bračun

Svet knjige, ljubezen do fotografije s samostojnimi razstavami in pisanje poezije, proze, so inspiracije in navdihnjenja za razumevanje življenja, ljubezni in sveta, kateri jo obkroža. Njene pesmi so objavljene na internetnih straneh, v zbornikih, magazinu za Kulturo, umetnost in izobraževanje Diogen pro kultura, Sarajevo, Bosna in Hercegovina. Zbirka poezije "PLEŠEM LJUBAV" je zastopana v skupni knjigi pesnikov iz vsega sveta.
Antologija "Pesniki za mir v svetu" (25 držav) in "S pesmijo ti podarjam ljubezen" - Hrvaško književno društvo.

Kot photo-art je umetnica predstavljena vposebni številki DIOGEN pro art magazin (Sarajevo, BiH: : ), oktobra 2011. Članica je v raznik kulturnih društvih. Gostuje in predstavlja svojo poezijo – fotografije po Hrvaški in sosednjih državah.
Barbarine samostojne fotografske razstave; "Morje ljubezni" in "Pogled v svet".

Tanja Prušnik

Rojena 1971 v Wolfsbergu na Koroškem/A, je obiskovala Zvezno gimnazijo za Slovence v Celovcu.
1990 je začela s študijem arhitekture na Dunaju. Tam tudi živi in dela po končanem študiju kot arhitektka. Poleg arhitekture se ukvarja z likovno umetnostjo, v kateri se vidno zrcali vpliv arhitekture visokih zgradb. K ustvarjanju jo navdihujejo njeno delo, življenjski prostor in potovanja po svetu.

Na Dunaju je imela Tanja Prušnik od 2001 naprej več skupinskih in samostojnih razstav. Na Koroškem / A je prejela 2004 v mestni hiši v Šentvidu/Glini "Umetniško nagrado za ženske 2004" društva "za kulturo in proti nasilju". Sledile so razne razstave v Avstriji, Sloveniji in Italiji.

Anja Burnik,

prihaja iz znane glasbene družine. Flavto se je začela učiti na nižji glasbeni šoli v Škofji Loki pri priznani profesorici Dragi Ažman, pri njej je šolanje nadaljevala tudi na Srednji glasbeni in baletni šoli (SGBŠ) v Ljubljani. Po končani srednji šoli se je vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2002 diplomirala z odliko na umetniški smeri pri profesorju Fedji Ruplu.

V času šolanja na SGBŠ in na Akademiji za glasbo se je kalila v različnih komornih in orkestralnih zasedbah ter samostojnih recitalih. Znanje je izpopolnjevala na številnih seminarjih za flavto pri mnogih izvrstnih flavtistih v Sloveniji in v tujini. Svoj glasbeni življenjepis vsa leta marljivo dopolnjuje s pomembnimi sodelovanji z domačimi in tujimi skladatelji. Igrala je z Orkestrom slovenske policije, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Big Bandom RTV Slovenija in različnimi pihalnimi godbami širom Slovenije in s številnimi komornimi glasbeniki, pianistkami Ksenjo Pirc, Mojco Krajnc, Nino Mole, Brigito Mlakar in Zalo Čuček, violinistom Vasilijem Meljnikovim, flavtistko Nevenko Tršan Hočevar, citrarko Tanjo Zajc Zupan in drugimi.

Rafael Samec

Rafael Samec (28. 9. 1943, Videm pri Dobrepolje) je likovni ustvarjalec, ki je za svoje sredstvo izražanja izbral vosek in parafin. Material mu omogoča številne izrazne možnosti, njegovo znanje in ustvarjalni naboj pa likovno čiste in dovršene "izdelke". Samec je aktiven razstavljavec, saj je v zadnjih letih razstavljal več kot petdesetkrat. Pomembno in navdušujoče pa je dejstvo, da kljub različnim razstavnim okoljem, vedno znova pokaže nova dela, ki so ustvarjena z mislijo na razstavni prostor in "zajeta" v nov naslov. S svojimi deli, predvsem pa s svojimi idejami, tako vzpostavlja dialog s prostorom in "odjemalci" umetnosti. Vpogled v njegovo večplastno ustvarjanje je na voljo na spletni strani izdal pa je tudi monografijo, ki z izjemnimi fotografijami in s številnimi besedili različnih strokovnjakov vodi po njegovem ustvarjalnem svetu.

Vir: Rafael Samec, Napovednik.com

Zemljevid