Maribor 2012: Literarna hiša (Literarni večer srbskih pisateljev)

Na literarnem večeru v Literarni hiši se bo predstavila skupina srbskih pisateljev:

Gordana Vlajić (1959)
Prva pesem, ki jo je morala javno recitirati, je bila "Celica" Oskarja Daviča. Takrat je bila stara devet let. Ko je prišla na oder pred šolsko publiko, se ji od treme ni posrečilo izreči niti besede. Posledice tega so očitne: Začela si je zapisovati. Je avtorica treh knjig za otroke, dveh zbirk pesmi, zbirke kratkih zgodb in prvega SMS romana. Prevajana je in nagrajevana. Živi v Pančevu. 
 
Miodrag Jakšić (1969)
Rodil se je v Beogradu. Otroštvo je preživel v Sremu. Je rock’n’roll tip v arhitekturi, oblikovanju, fotografiji, novinarstvu in poeziji. Objavil je deset knjig, ki so prevajane, nagrajevane in zastopane v antologijah v Srbiji in po svetu. Med dobrim in lepim izbira oboje. Crveno zvezdo. Živi v Beogradu, dela v ARTE, v Beogradu.

Sanja Petrović (1972)
Novosadska pesnica. Ko hodi po krpah oblakov, niza na svoj časovni trak bisere, narejene iz trenutkov, in jih daruje vam s skrivnostjo, da biseri radi spremenijo v tople besede, ko se "zajamejo v pest", medtem ko pijete kavo. Na zdravje!  

Vladimir Blagojević (1974)
Prve korake je delal tako, da se je držal za ograjo Kraljevskega kompleksa na Oplencu in je uspešen od zgodnjega otroštva. Danes je oče, soprog, ekonomist na področju menedžmenta in Beograjčan. Zaradi spleta okoliščin ni osvojil Lige prvakov, a upa, jo bo njegov sin Boris. Doslej je podpisal dve samostojni zbirki, nekaj pesmi je že objavljenih v antologijah. Izrablja moderno tehniko v "slikanju" tradicionalnih vrednot.

Vir: MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture, Napovednik.com

Zemljevid

Sorodni dogodki