Maribor 2012: Samoprispevek

SAMOPRISPEVEK – K 67Modularni kiosk K 67 je mednarodno priznan industrijski izdelek, ki je v štirih desetletjih zaznamoval in posodobil naša urbana okolja. Samoprispevek pa je pojem, ki obuja občutek sodelovanja, pripadnosti in družbene...

SAMOPRISPEVEK – K 67
Modularni kiosk K 67 je mednarodno priznan industrijski izdelek, ki je v štirih desetletjih zaznamoval in posodobil naša urbana okolja. Samoprispevek pa je pojem, ki obuja občutek sodelovanja, pripadnosti in družbene složnosti.
SAMOPRISPEVEK – K 67 je prostor in projekt s pridihom urbane ostalgije, ki omogoča vzpostavljanje dodane vrednosti za čas in dosežke, ki še niso bili ovrednoteni. Postavitev bo topla avtorska rekonstrukcija spominov, ki bo gradila mit ter popularizirala zgodovino vsakdanjega življenja še živečih generacij. To je avtorski projekt Polone Maher in Tanje Radež, ki se, vsaka na svoj način, ukvarjata s polpreteklo zgodovino. Projekt se ne sprašuje o tem kaj je dobro ali kaj slabo, temveč zbira, išče, ohranja in osvešča o vrednotah, občutkih, barvah in okusih, ki v zadnjih letih pospešeno končujejo na kosovnih odpadih in smetiščih.

Vir: MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture, Napovednik.com

Zemljevid

Sorodni dogodki