Raziskava Refleksija - koncert

koncert improvizirane glasbe

1. ANDREJ FON - saksofon + LUKA ROPRET - preparirana akustična kitara
2. SAMO KUTIN - hurdy gurdy + TOMAŽ GROM - elektronika
3. IRENA TOMAŽIN - glas + JOŠT DRAŠLER - kontrabas + MARKO BRDNIK - harmonika

Vsaka zasedba muzicira do 20 minut. Vstop je prost!

ANDREJ FON - 1980 + 2012 =

LUKA ROPRET, rojen leta 1978 v Kranju, se je v igranju kitare izpopolnjeval pri prof. Tomažu Šeguli, v Ljubljani. Že pred zaključkom šolanja je zapustil okvire klasične kitarske igre ter se posvetil raziskovanju in odkrivanju samosvojega zvoka, pri čemer uporablja klasično, akustično, in električno kitaro, katerih zvok nadgrajuje s pomočjo mehanskega prepariranja, analognih efektov in računalniškega procesiranja. Kot kitarist, aranžer in tudi avtor skladb je dejaven v glasbenih skupinah Autodafe, Brina, Della Segodba, Pinela, udeležuje se glasbenih improvizacij in eksperimentov, ter piše in izvaja glasbo za gledališke, lutkovne in plesne predstave.

SAMO KUTIN igra kopico tradicionalnih inštrumentov: hurdy gurdy, n’goni, sarangi, kalimbo…, ter lastnoročno narejenih zvočil sestavljenih iz strun, lesa, buč, železa, kamna, stekla in smeti. Vodi glasbene delavnice za otroke in med ostalim sodeluje v glasbenih skupinah Horda grdih, Salamandra salamandra, ter solira po ulicah Ljubljane. Razni posnetki pri katerih je sodeloval so izšli pod imenom Čadrg records.

Kontrabasist TOMAŽ GROM je umetniški vodja Zavoda Sploh, ki se ukvarja s produkcijo glasbenih in uprizoritvenih umetnosti, ter z izobraževanjem in založništvom. Kot improvizator je nastopal s številnimi evropskimi glasbeniki.

JOŠT DRAŠLER je poleg muzikologije študiral tudi kontrabas na deželnem konzervatoriju v Celovcu pri prof. Uliju Langthalerju. Trenutno na šoli B.A.S.E. poučuje bas kitaro in sodeluje v številnih glasbenih zasedbah z najrazličnejšimi slovenskimi glasbeniki. Kot stalni član nastopa v zasedbah: Malik, Zmajev rep, Kombo Zlatka Kaučiča, Balžalorski Drašler trio, Jadranka Juras...

IRENA TOMAŽIN je vsestranska umetnica, plesalka sodobnega plesa, igralka, performerka in glasbenica. Njen glas je telesen, vzpenja se, plete in pada skozi telesna občutja, premike, čustva, razpoloženja, slišati ga je v gibanju njenega telesa in v scenskem prostoru. Eksperimentalna širina njenega glasu je materialna, saj je povsem odvisna od njene navzočnosti na odru, izvajalske moči in intenzivnosti uprizarjanja.

MARKO BRDNIK je klasično izobraženi glasbenik, ki je študiral pri Hugu Nothu na Akademiji za glasbo v Trossingenu (Nemčija). Aktiven je kot solist in komorni glasbenik. Je član mednarodno priznanega ansambla za sodobno glasbo Est.Est.Est. Sodeloval je na EXPO 2000, Documenti 11 in s Filmakademie Ludwigsburg pri projektih filmske glasbe. Ustanovil je ansambel "Zero hour Quintet", s katerim je dobil prvo nagrado na Astor Piazzolla competition v Italiji. Je avtor glasbe več kot petnajstih gledaliških in plesnih predstav. Zelo rad se ukvarja z glasbo, v kateri akordeon ni tradicionalno prisoten.

Vir: Zavod Sploh, Napovednik.com

Zemljevid