Skriti svet

Ob slovenskem kulturnem prazniku nam bo del svoje bogate zbirke mineralov predstavil ljubitelj narave in član društva HUD Karel Barjanski Jože Pristavec. Razstava bo obogatena s fotografijami, društvo pa bo pripravilo tudi nekaj spremljajočih prireditev.

Fotografije: Jože Pristavec

Fotograf, zbiralec mineralov, jamar in ljubitelj vsega, kar je povezanega z naravo, Jože Pristavec nas bo z razstavo Skriti svet popeljal v del svoje čudovite zbirke kremenovih kristalov, ki jih je večinoma našel le streljaj od svojega doma. V doma ustvarjenem foto kotičku pa je v kristale vdahnil še "svetlobo" in jih pogledal skozi makro objektiv. V njih je odkril drobne skrivnosti, ki se jih s prostim očesom ne more videti. Tudi ta svoja odkritja bo na skrbno izbranih fotografijah, ki bodo bogatile razstavljeno zbirko mineralov, delil z nami.

Društvo HUD Karel Barjanski pa bo kot vedno poskrbelo, da bodo vsi obiskovalci razstave lahko uživali še v spremljajočih prireditvah:

sreda, 8. 2. ob 16.00: Govoreči kamni (literarno popoldne)
četrtek, 9. 2.: Branka Hlad, univ. dipl. inž. geologije: Slovenija v geološki drobilnici, strokovno predavanje
sobota, 11.2. ob 15.00: Kremenčkovi (ustvarjalna delavnica za otroke)
sobota, 11.2. ob 19.00: družabni večer z glasbo Janeza Stražišarja

Razstava bo ob delovnikih odprta od 15.00 do 20.00, na praznični dan in čez vikend pa od 10.00 do 20.00. Prosimo, da se do razstavnega prostora pripeljete po poti prek Borovnice (glej zemljevid).

Razstavo so omogočili: Pil 2 inženiring d.o.o., Menerga, Birosistemi Bojan Čebela s.p., Anvina, M-orel, Fotoformat, Termotom, Jurček d.o.o., Društvo dolanskih fantov. Hvala vsem.

Vir: HUD Karel Barjanski, Napovednik.com

Zemljevid