Hip Hop Praksa: Mito (Tekochee Kru) predstavlja svoj solo prvenec Egon

HIP HOP PRAKSA

MITO (Tekochee Kru) predstavlja svoj solo prvenec "Egon"

odprti mikrofon/glasbo vrti Dula

MIKK Murska Sobota
sobota, 14. januar 2012
vrata: 21.00
vstopnina: 3€

Mito
MITO, z lahkoto tudi Mighty-O, Majemi Majti ali Majti Mito, se je kot MC rodil v mariborski rap familiji Tekochee Kru, 3. decembra 2011 pa je izdal najsebičnejši solo prvenec "EGON", ki je brezkompromisna in brezobzirna lirikalna svinja bradavičarka, rijoča po preprosto preumazanih Šuljo produkcijah.

Egon združuje 18 nenavadnih zgodb, ki se jih Mito loteva s še bolj nenavadnimi pristopi, njegov glavni arsenal pa so umazano-intelektualne besedne igre ter intelektualno-umazan humor.

Prvi korak vstajenja Egona je bil kratek stik, pravzaprav kratek skit, kjer je Mito čez presunljivo dub-step produkcijo v dobrih dveh minutah "Pobral vse rime na ito", sam video, ki je delo Alena Štruca pa je hitro navdušil wwwave surferje.

Prvi single, s katerim se Mito širše predstavlja, nosi naslov "Ko Mito prie v klub", videospot pa je delo Marka Kocjana – Emkeja in Boštjana Šuleka, sicer kitarista v Emkejevem bandu. Celotna zgodba je posneta v legendarni stari hiši Liziki, v kateri so Mito in celotna ekipa Tekochee Kru preživeli večji del svoje mladosti in tam tudi ustvarili večji del svoje diskografije.

video.


Vir: MIKK, Napovednik.com

Zemljevid