IT - Crying Games - koncert ob izidu plošče

V Stari mestni elektrarni - EL se bo odvil predstavitveni koncert ob izidu plošče "iT" – Crying Games. Projekt "iT" je mnoštvo posnetih in nasnetih, zabrisanih ter iztrganih glasov, prepletenih v melodije, monologe, dialoge različnih z

8. septembra 2011 se bo v Stari elektrarni v Ljubljani odvila predstavitveni koncert ob izidu plošče iT – Crying Games. Album, ki ga je Tomažinova posnela v tesnem sodelovanju z Aldom Ivančičem je založil Zavod Projekt Atol in bo na voljo le kot posebna izdaja v omejeni količini 200 ročno oštevilčenih izvodov v posebej oblikovani embalaži, ki jo je oblikovala Mina Fina.

iT-Crying Games

"iT" je mnoštvo glasov, prepletenih v melodije, monologe, dialoge, posnetih in nasnetih v ponavljajoče se zanke, presnetih drug čez druge, zabrisanih v hrupu ali izostrenih v osami, so glasovi iz koščkov zgodb, iztrganih ali pa vpetih v pokrajine pesmi in atmosfer.
"Crying Games" so pesmi in govorjeni teksti, ki nastajajo že od leta 2005 in so bili predelani skozi različne improvizacije in interpretacije. Nastali iz navdiha ali nad dramskimi teksti ali iz pop popevk ali pa predvsem iz "iT"-ovega eksperimentiranja z glasovi so preko diktafonov in kasetnikov pridobivali samostojne zvočne svetove.

O avtorici
Irena Tomažin poje in eksperimentira z glasom vsaj od leta 2006, ko je nastal projekt z imenom "iT", v katerem muzicira s pomočjo diktafonov in kasetnikov. Z "iT" je nastopala po festivalih doma in v tujini (Oscilacije, Sajeta, Break festival, Defonija, Sound Explicit, Osebno-Kolektivno, UltraHang festival Budimpešta, Bratislava, CLUB
RAUM/Dunaj, Dis-patch festival Beograd, Mostar, Interzone/Novi Sad, Densites/Francija, Berlin, Krakow ...).
Sodelovala je v Bast Kolektivu Alda Ivančiča in pri zgoščenki "Retinal Circus" ter mnogimi domačimi in tujimi glasbeniki: Tomaž Grom, Andrej Fon, Samo Kutin, Neža Naglič, s katero tvorita duet "nnit"; N’toko, Marko Karlovčec, s katerim je izdala koncertni CD "to kar se primeri kaplja rdeče"; Liz Allbee, Okkyung Lee, Seijiro Murayama, Klaus Filip, NOID, Enrico Malatesta, Nikos Veliotis, Ivan Palacky, Slavo Krekovič, Lydia Lunch...).

Koproducenta dogodka ob izidu: Zavoda Bunker in Projekt Atol

Vir: Zavod Projekt Atol, Napovednik.com

Zemljevid