Mednarodna razstava A Taste of Europe - Okus Evrope

To je zgodba o osupljivi, dolgi in ovinkasti poti, ki čaka hrano, preden iz morja in polja prispe na našo mizo. Zgodba o njeni proizvodnji in potrošnji. O podobnostih, razlikah, spremembah in trendih. O tem, zakaj jemo, kar jemo, in kaj lahko naredimo za boljše okolje.
Projekt A Taste of Europe/ Okus Evrope združuje devet muzejev iz devetih držav (Švedska, Danska, Portugalska, Estonija, Češka, Madžarska, Velika Britanija, Finska in Slovenija). Skupaj smo pripravili razstavo o evropski proizvodnji in potrošnji hrane, ki jo bo spremljal pester izobraževalni program. Cilj projekta je z osvetlitvijo nacionalnih razlik in podobnosti, sprememb skozi čas ter podnebne in okoljske problematike spodbuditi medkulturni dialog o hrani, dediščini, okolju, proizvodnji in vsakodnevni potrošnji. Vsak muzej se je poleg skupne razstave osredotočil na prehrambni izdelek, ki je posebnega pomena za državo. Tehniški muzej Slovenije je dodatni del razstave Naj medi namenil medu, njegovi proizvodnji in potrošnji ter pomenu in varstvu čebel.
Razstava je na ogled v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri do 3. decembra 2012.
V okviru razstave smo pripravili pestre programe za osnovnošolce in srednješolce, ki bodo obogatile vaše učne ure. Več informacij o projektu na spletni strani in
Na fotografiji je kranjska čebela-delavka, avtor: Janez Gregori.

Zunanje povezave: www.tms.siwww.atasteofeurope.eu

Vir: Tehniški muzej Slovenije, Napovednik.com

Zemljevid