Venus Project: World Lecture Tour 2010 in Ljubljana

  • Kaj:
  • Kdaj: sobota, 5.6.2010 ob 18.00
  • Kje: Cankarjev Dom - Gallusova Dvorana, Ljubljana
  • Prireditelj: Društvo Duh časa
  • Vstopnina: 20€

Jacques Fresco in Roxanne Meadows na svetovni turneji predstavljata projekt Venus. Po obisku Kolumbije, Nove Zelandije, Avstralije, Japonske in Indije se bosta ustavila v Sloveniji. V triurnem predavanju bosta prikazala konkretne rešitve za težave današnj

V mestu Venus na Floridi, po mestu je projekt tudi poimenovan, Jacques Fresco in Roxanne Meadows v svojem raziskovalnem centru na površini 9 hektarjev, ustvarjata mesto oziroma bivališča prihodnosti. Projekt Venus temelji na obstoječem znanju in tehnologiji. Vizija projekta Venus pa obsega veliko več kot le arhitekturne in tehnološke elemente. Avtor Jacques Fresco vidi svoja mesta kot orodje za širjenje humanističnih vrednot. Po njegovem mnenju okolje oblikuje naše vrednote. In kaj pravi, da bo vodilo ljudi v prihodnosti? Svet brez vojn, brez sovraštva, brez predsodkov in brez pomanjkanja. To je tudi glavno vodilo projekta Venus.

Projekt Venus je globalna vizija prihodnosti in predstavlja novo usmeritev za človeštvo. Vključuje celovito preoblikovanje družbe in kulture v sistem, v katerem bodo ljudje, tehnologija in narava sposobni sobivati v trajnostnem dinamičnem ravnovesju. Osnovna predpostavka projekta je ekonomija osnovana na virih. V Frescovi viziji so svetovni viri skupna lastnina, kar pomeni, da so vse dobrine in storitve na voljo vsem prebivalcem.
Po mnenju avtorja, Jacquesa Fresca, današnje težave povzroča t.i. "slaba znanost". Namesto za osebne koristi in bogatenje posameznikov, bi se morali znanost in tehnologija uporabljati za izboljšanje človeštva. Z inteligentno in humano uporabo znanosti in tehnologije bi lahko vsak posameznik užival visok standard bivanja z vsemi dobrinami, ki jih lahko uspešna civilizacija pridobi.


Društvo Duh časa

Gostitelj in organizator predavanja je Društvo Duh časa, društvo za trajnostni razvoj, ki je del globalnega gibanja "The Zeitgeist movement". Namen društva je aktivno širjenje rešitev na temo trajnostnega razvoja človeške družbe.

Več informacij o projektu in društvu:

Vir: Društvo Duh časa, Napovednik.com