Odprtje spominske razstave "JAKA ČOP (1911-2002)"

Sredin večer - fotografska umetnost: odprtje razstave in okrogla miza o življenju in delu fotografskega poeta slovenskih gora. V sodelovanju z Gornjesavskim muzejem. Foto: France Stele, portret Jaka Čopa

Vabljeni na odprtje spominske fotografske razstave z naslovom JAKA ČOP (1911-2002), ki jo pripravljamo v sodelovanju z Gornjesavskim muzejem Jesenice. Večer, posvečen mojstru črno-bele fotografije, fotografu slovenskih gora, avtorju šestih monografij, poznavalcu in občudovalcu najbolj skritega življenja gorskega sveta ter ljubitelju in pripovedovalcu pripovedke o Zlatorogu, ki je s svojim načinom pripovedovanja čudoviti svet gora odkrival mlajšim in starejšim generacijam širom Slovenije, bomo obeležili s pogovorom o njegovem življenju in delu, pri katerem bodo sodelovali Mladen Berginc, Janez Bizjak, France Stele in Jože A. Mihelič.

Večer pripravljamo v sodelovanju z Gornjesavskim muzejem Jesenice.
Bralca umetniške besede: Sašo Gašperin in Alenka Hace.

Več na.
Posebno obvestilo: Info središče je v novembru zaprto, za najavljene skupine je ogled razstave možen. Ogled je možen tudi v času Triglavske tržnice 21.11.2009 med 10. in 12. uro.

Vir: Triglavski narodni park, Napovednik.com

Zemljevid