Derridas - kulturni zavod

Derridas - kulturni zavod

    Derridas je redni organizator glasbenih dogodkov, tako kot predstavitev vizualne umetnosti. Od samega začetka v letu 2012, je organiziral že okrog 700 individualnih dogodkov, ki so bili povezani v koncept tematskih ciklov ali festivalov. Raznolik in pester glasbeno umetniški program sestavljajo vse mogoče žanrske izpeljanke jazz, blues, folk, etno, klasična, rock in elektronske zvrsti, ki ustvarjajo edinstveno podobo kulturnega izražanja. Poleg koncertnih dogodkov pa smo gostili tudi več kot 25 otvoritev razstav vizualnih umetnosti, ki so se gibale od fotografskih, likovnih, generativnih, urbanih in glasbenih zasnov.

    Tu domači ustvarjalci v svoji kvalitetni in inovativni ustvarjalni energiji dobijo podporo v njihovi neustavljivi kreaciji, ki vedno znova obarva prostor naše družbe.

    V gostoti in raznolikosti samega programa se mnogokrat odpre priložnost za sodelovanje in improvizacijo s tujimi glasbeniki ki s predstavitvijo lastnih projektov vedno znova odpirajo drugačne perspektive in svoje izkušnje delijo naprej. Poleg tega pa se zavedamo pomembnosti podpore mlajših, še ne tako uveljavljenih in prepoznanih, a izvirnih in kvalitetnih domačih glasbenikov, pobeglih na študij v tujino ali skritih v vadbenih prostorih. Zavedamo se ustvarjalnega potenciala, ki ga imajo vse generacije slovenskih glasbenih in likovnih umetnikov in prekaša vse svetovne standarde.

    Vrata v naš krog družbe in ustvarjanja so odprta vsakemu, ki čuti moč naše skupne mase in je pripravljen na revolucijo slovenskega kulturnega prostora ;)