Celjska Mohorjeva družba

Celjska Mohorjeva družba

    Celjska Mohorjeva družba izdaja slovensko leposlovje in prevode tujega leposlovja, otroško in mladinsko književnost, strokovno literaturo najrazličnejših strok, priročnike z mnogih področij, učbenike in muzikalije ter najstarejšo kulturno revijo Zvon, ki je samo za nekaj pičlih desetletij mlajša od Mohorjeve.

    Pri Mohorjevi izdajajo vrhunski slovenski avtorji od Alojza Rebule do Toneta Pavčka, od Saše Vuga do Žarka Petana, od Zorka Simčiča do Neže Maurer, skratka peresa, ki dajo nekaj tudi na prestiž založbe in ki si jih želi vsaka založba. Zato ni naključje, da so Mohorjeva in njeni avtorji ovenčani tudi z nagradami - kresnik, z Veronikino pesniško nagrado, z odličjem za mladinsko delo. Svetovna literatura je v programu Mohorjeve prisotna z najatraktivnejšimi literarnimi nagrajenci, ki prejemajo Nobelove, Goncoutove in Bookerjeve nagrade. 

    Knjižne izdaje predstavljamo na literanih matinejah, knjižnih predstavitvah in družbeno-kulturnih dogodkih v Mohorjevi dvorani v Celju (Prešernova ul. 23), v knjigarni v Ljubljani (Nazorjeva ul. 1) in v sodelovanju z drugimi organizacijami na najrazličnejših koncih Slovenije, kjer poleg vsebine knjig razgrnemo tudi neverjetno pisane, široke in globoke svetove naših knjižnih ustvarjalcev in sodelavcev z najrazličnejših področij. 

    Kot pričujejo naši obiskovalci, pa sta naši knjigarni vedno prijetno zatočišče vsem knjigoljubom, v njih pa najdete tudi bogat darilni program za vsako priložnost.

    Vabljeni v Celjsko Mohorjevo družbo!