Aromainštitut

    Smo pionirji aromaterapevtskih izobraževanj v Sloveniji, saj že od leta 2009 izvajamo strokovne delavnice, predavanja in seminarje iz različnih segmentov aromaterapije. Prav tako skrbimo, da smo v toku s sodobnimi aromaterapevtskimi odkritji in raziskavami, zato se izobražujemo pri svetovnih avtoritetah aromaterapije in na svetovnih kongresih ter prebiramo najnovejšo aromaterapevtsko literaturo.

    Danes združujemo vodilno ekipo strokovnjakov iz različnih panog, saj je aromaterapija zelo široko uporabna in z ljubeznijo razvijamo vsa naša področja delovanja, ki jih inovativno in poglobljeno dopolnjujemo z aromaterapijo. Svoja znanja z veseljem delimo izdelovalcem naravne kozmetike, farmacevtom, maserjem, zdravilcem, velnes strokovnjakom, psihologom in psihoterapevtom, podjetjem (čutno znamčenje) in vsem ljubiteljem aromaterapije.

    Zakaj izbrati nas? Naš pristop k uporabi vonjev je predvsem strokoven, saj temelji na znanju podprtem z raziskavami, ker eterična olja kot orodje aromaterapije obravnavamo s kemijskega vidika. Namreč rastlina, iz katere je pridobljeno eterično olje, s pomočjo sončne energije kombinira različne kemijske elemente, ki jih dobi iz okolja in ustvarja na stotine različnih aromatičnih molekul, od katerih ima vsaka skupina svoje farmakološko delovanje. Kemična sestava eteričnih olj zato predstavlja bistvo za njihovo delovanje bodisi na duševno bodisi telesno stanje.

    Na naših izobraževanjih boste dobili informacije, ki jih ne boste našli v knjigah ter predstavljene na način, ki je razumljiv, jasen ter tudi zabaven. Prepričani smo, da vam bo obisk naših izobraževanj predstavil aromaterapijo v popolnoma novi luči ter vam prinesel mnogo uporabnega znanja.