Pravljično-ustvarjalno srečanje

Pravljično-ustvarjalno srečanje 1Povečaj sliko

V sodelovanju z Društvom prireditve in dogodki, prirejamo za otroke vsako drugo soboto v mesecu pester program.

Prebirali bomo slovenske pravljice, spoznavali pravljične junake in njihove prigode, nato pa nadaljevali z delavnico, na kateri bomo poskušali izraziti pravljične utrinke.

Jež se ženi

Ježek bo glavni junak pravljice, ki jo bomo slišali na oktobrskem srečanju. Ježek, rojen možu in ženi, ki dolgo nista mogla imeti otrok, se odloči poročiti. Po zasmehovanju in žalitvah se izkaže, da ljubezen dela čudeže…

Z vami bo domov odšel majhen, bodikav, a prijazen ježek, ki si ga bomo izdelali sami na delavnici iz različnih materialov in ga čisto jesensko pobarvali.

Cena vstopnice: 3 €

Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.

Predhodne najave niso potrebne.

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Ljubljanski grad

Ljubljanski grad 1Povečaj sliko
Ljubljanski grad organizira in izvaja kulturne, umetniške, turistične in druge prireditve z namenom oblikovanja celovite kulturne in turistične ponudbe. Tu se prepletajo vsebine s področja ohranjanja kulturne dediščine in vrhunske sodobne umetnosti slovenskih in tujih avtorjev. V okviru programov za otroke in mladino izvaja pedagoško andragoške vsebine, ki so v povezavi z gradom, njegovo zgodovino in okolico. Ljubljanski grad ohranja in promovira materialno in nematerialno dediščino Ljubljanskega gradu. Kot stalne muzejske postavitve delujejo Virtualni grad, Kaznilnica in stalna razstava Slovenska zgodovina.
Zavod načrtuje, oblikuje in trži celovito turistično ponudbo na območju Ljubljanskega gradu in grajskega griča. V okviru turistično informacijskega centra zavod informira obiskovalce o vseh dogodkih na tem območju. Ljubljanski grad upravlja s tirno vzpenjačo in na ta način povezuje mestno jedro z grajskim hribom.

Odprto:

pon: od 9.00 do 23.00
tor: od 9.00 do 23.00
sre: od 9.00 do 23.00
čet: od 9.00 do 23.00
pet: od 9.00 do 23.00
sob: od 9.00 do 23.00
ned: od 9.00 do 23.00

Napovedani dogodki prireditelja