KMŠ potopisno predavanje Laos

KMŠ potopisno predavanje Laos 1Povečaj sliko

Klub mariborskih študentov vabi na potopisno predavanje Laos. Predavanje bo potekalo v sredo, 18. aprila ob 18. uri v Klubu KMŠ Maribor, na Pristaniški ulici 2, 2000 Maribor. Izkušnjo iz Laosa bosta predstavila Barbara Krasnik in Uroš Dokl. Vstopnine ni!

Laos je dežela, ki navdušuje z izredno bogato favno in floro, neštetimi budističnimi templji ter mogočnim Mekongom. Vendar se za osupljivo naravo in radoživimi pogledi razposajenih vaških otrok skriva temna zgodba iz 70-ih let prejšnjega stoletja, ki se v bolj oddaljenih predelih Laosa kaj hitro izriše na obrazih domačinov. Pomanjkanje hrane, slaba zdravstvena oskrba in nizka splošna izobrazba zaznamujejo vsakdan večine Laoščanov, ki živijo zunaj večjih mest. V Laosu, ki še danes velja za najbolj bombandiran kos zemlje na našem planetu, so ljudje vsakodnevne žrtve neeksplodiranih eksplozivnih sredstev.

Vir: KMŠ, Napovednik.com

KMŠ

KMŠ 1Povečaj sliko
Klub mariborskih študentov deluje na območju občine Maribor in je bil ustanovljen leta 1996. Izbrano ima ekipo upravnega in operativnega odbora, ki prevzema skrb za študente. Sestavljajo ga študenti, ki želijo izboljšati svoj položaj in spremeniti študentski vsakdan. KMŠ je društvo, ki študentom omogoča prijetno druženje ter jim nudi podporo oz. pomoč pri uresničevanju njihovih interesov na različnih področjih. Prav tako jih zastopa pri občinskih javnih organih in drugih institucijah od katerih so kot študentje odvisni, skrbi pa tudi za njihove dejavnosti ob študiju. Študenti pripravljajo razne projekte, ki so s pomočjo kluba vedno tudi uspešni in uresničeni.