Maribor 2012: Samoprispevek

Maribor 2012: Samoprispevek 1Povečaj sliko

SAMOPRISPEVEK – K 67Modularni kiosk K 67 je mednarodno priznan industrijski izdelek, ki je v štirih desetletjih zaznamoval in posodobil naša urbana okolja. Samoprispevek pa je pojem, ki obuja občutek sodelovanja, pripadnosti in družbene...

SAMOPRISPEVEK – K 67
Modularni kiosk K 67 je mednarodno priznan industrijski izdelek, ki je v štirih desetletjih zaznamoval in posodobil naša urbana okolja. Samoprispevek pa je pojem, ki obuja občutek sodelovanja, pripadnosti in družbene složnosti.
SAMOPRISPEVEK – K 67 je prostor in projekt s pridihom urbane ostalgije, ki omogoča vzpostavljanje dodane vrednosti za čas in dosežke, ki še niso bili ovrednoteni. Postavitev bo topla avtorska rekonstrukcija spominov, ki bo gradila mit ter popularizirala zgodovino vsakdanjega življenja še živečih generacij. To je avtorski projekt Polone Maher in Tanje Radež, ki se, vsaka na svoj način, ukvarjata s polpreteklo zgodovino. Projekt se ne sprašuje o tem kaj je dobro ali kaj slabo, temveč zbira, išče, ohranja in osvešča o vrednotah, občutkih, barvah in okusih, ki v zadnjih letih pospešeno končujejo na kosovnih odpadih in smetiščih.

Vir: MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture, Napovednik.com

MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture

MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture 1Povečaj sliko
  • MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture
    Vetrinjska ulica 30
    2000 Maribor
  • Telefon: 02 228 1300
Evropska prestolnica kulture je naziv, ki ga Evropska unija po posebni proceduri za določeno leto dodeli enemu mestu ali več mestom. Mesto, ki je nosilec tega zvenečega naziva, v določenem letu izvede vrsto pomembnih kulturnih dogodkov, ki so zaradi nominacije mesta za kulturno prestolnico posebej na očeh evropske in svetovne kulturne javnosti.

www.maribor2012.eu

Galerije slik s preteklih dogodkov