Mednarodna razstava A Taste of Europe - Okus Evrope

Mednarodna razstava A Taste of Europe - Okus Evrope 1Povečaj sliko
Mednarodna razstava A Taste of Europe - Okus Evrope 1Mednarodna razstava A Taste of Europe - Okus Evrope 2Mednarodna razstava A Taste of Europe - Okus Evrope 3
To je zgodba o osupljivi, dolgi in ovinkasti poti, ki čaka hrano, preden iz morja in polja prispe na našo mizo. Zgodba o njeni proizvodnji in potrošnji. O podobnostih, razlikah, spremembah in trendih. O tem, zakaj jemo, kar jemo, in kaj lahko naredimo za boljše okolje.
Projekt A Taste of Europe/ Okus Evrope združuje devet muzejev iz devetih držav (Švedska, Danska, Portugalska, Estonija, Češka, Madžarska, Velika Britanija, Finska in Slovenija). Skupaj smo pripravili razstavo o evropski proizvodnji in potrošnji hrane, ki jo bo spremljal pester izobraževalni program. Cilj projekta je z osvetlitvijo nacionalnih razlik in podobnosti, sprememb skozi čas ter podnebne in okoljske problematike spodbuditi medkulturni dialog o hrani, dediščini, okolju, proizvodnji in vsakodnevni potrošnji. Vsak muzej se je poleg skupne razstave osredotočil na prehrambni izdelek, ki je posebnega pomena za državo. Tehniški muzej Slovenije je dodatni del razstave Naj medi namenil medu, njegovi proizvodnji in potrošnji ter pomenu in varstvu čebel.
Razstava je na ogled v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri do 3. decembra 2012.
V okviru razstave smo pripravili pestre programe za osnovnošolce in srednješolce, ki bodo obogatile vaše učne ure. Več informacij o projektu na spletni strani www.tms.si in www.atasteofeurope.eu.
Na fotografiji je kranjska čebela-delavka, avtor: Janez Gregori.

Vir: Tehniški muzej Slovenije, Napovednik.com

Tehniški muzej Slovenije

Tehniški muzej Slovenije 1Povečaj sliko
  • Tehniški muzej Slovenije
    Bistra 6
    1353 Borovnica
Osrednje zbirke Tehniškega muzeja Slovenije se nahajajo v idiličnem okolju, v nekdanjem samostanskem kompleksu v Bistri pri Vrhniki. Na ogled so stalne zbirke ter občasne razstave s področja kmetijstva, prometa, gozdarstva, lesarstva, lovstva, ribištva, tekstila, tiskarstva in elektrotehnike. Pridružite se sobotnim delavnicam in nedeljskim prikazom delovanja starih strojev, tehnik in obrti ter znanstvenim festivalom.
Vabimo, vas da obiščete tudi Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu.
Od 4. decembra do 28. februarja je Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki zaradi neogrevanih prostorov odprt le za napovedane skupine. Najave skupin sprejemamo na številki: 01/750 66 72 ali 031/583 461 ter preko elektronske pošte: programi@tms.si.

Odprto:

tor: od 8.00 do 16.00
sre: od 8.00 do 16.00
čet: od 8.00 do 16.00
pet: od 8.00 do 16.00
sob: od 9.00 do 17.00
ned: od 10.00 do 18.00

Napovedani dogodki prireditelja