HELLCATS koncert ženske Heavy Metal zasedbe

HELLCATS koncert ženske Heavy Metal zasedbe 1Povečaj sliko
 • Hellcats
 • Kdaj: sobota, 12.12.2009 ob 21.00
 • Kje: Orto bar, Ljubljana
 • Vstopnina: 5 evrov
 • Kaj: Drugo
 • Objavil: Hellcats
HELLCATS koncert ženske Heavy Metal zasedbe 1HELLCATS koncert ženske Heavy Metal zasedbe 2HELLCATS koncert ženske Heavy Metal zasedbe 3

Koncert ženske Heavy Metal zasedbe ter predstavitev skladb s prihajajočega albuma. Za ogrevanje publike bodo poskrbeli koroški odgovor na Motörhead, Rollin' Bastards

Hellcats- biografija

Hellcats je ženska Heavy Metal zasedba, ki sta jo leta 2003 ustanovili sestri Saša in Sonja Zagorc. Zaradi majhnosti slovenskega glasbenega prostora sta kar nekaj časa iskali glasbenice z željo po igranju in ustvarjanju v obsegu težkometalnega glasbenega žanra. Kljub vsemu jima je uspelo. Do danes se je zvrstilo kar nekaj samostojnih koncertov. Predstavile so se na RTV Slovenija v oddaji TLP, kjer so igrale v živo, na Festivalu kreativnih kitaristov v Kranju ter na mnogih motorističnih srečanjih, tako v Sloveniji kot v tujini.
Hellcats so dokaz, da so visoke petke in Heavy Metal dobra kombinacija, kar potrjuje tudi odziv publike.
So ena redkih ženskih zasedb, katerih skladbe so v celoti njihovo delo.

Zasedba: Valentina Plaskan- vokal, kitara
              Katja Mavec- kitara
              Sonja Zagorc- bobni, spremljevalni vokal
              Saša Zagorc- bas kitara, spremljevalni vokal

www.myspace.com/hellcats

Vir: Hellcats, Napovednik.com

Hellcats

Hellcats 1Povečaj sliko
  Hellcats 1Hellcats 2Hellcats 3Hellcats 4Hellcats 5
  Hellcats
  Vse se je začelo leta 2006, ko so po dveh letih sestavljanja prave ekipe in pisanja besedil ter aranžiranja skladb končno nastopile pred ljubljansko publiko. Hellcats sta ustanovili sestri Saša in Sonja Zagorc, ki sta tudi avtorici besedil in glasbe.
  Zaradi majhnosti slovenskega glasbenega prostora sta kar nekaj časa iskali glasbenice z željo po igranju in ustvarjanju v obsegu tovrstnega glasbenega žanra. Takih v Sloveniji ni veliko, saj je taka pot naporna in predvsem zelo netipična za punce. Po nekaj menjavah, sta s kitaristko Katjo Mavec dobili eno najboljših kitaristk v Sloveniji. Pot do prave pevke pa je bila dolga.
  Zasedba je lansko leto stala na prelomnici svoje kariere: kvartet je bil namreč povabljen na turnejo po Rusiji, kjer je odigral pet koncertov. V enem tednu so potovale in koncertirale vse od Moskve do Tambov City-ja, preko Kaluge, Ryazana in Tule. Kot glavne nastopajoče so nastopile tudi na največjem festivalu ženskih rock skupin v Kalugi, z naslovom "Zheleznye devy" ali po slovensko "Železna dekleta".
  Poleg mnogih odmevnih koncertov na velikih odrih so dvakrat nastopile na Metalcampu pred polnim avditorijem, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (Bruc 2010), Božičnem rock koncertu v Postojni, na velikih in manjših moto srečanjih po Sloveniji in tujini, na mednarodnem festivalu Viva la Pola, na Hrvaškem, poleti pa so v Banja Luki dosegle izreden uspeh, saj so postale prva slovenska glasbena skupina, ki ji je po ocenah žirije, ki ji je predsedoval Vladko Stefanovski, uspelo priti v končni izbor njihovega največjega glasbenega festivala Jelen Demofest in to v konkurenci 400 skupin! Na tekmovanju pa so nato dosegle 4. mesto pred domačo konkurenco in bile tako najbolje uvrščen tuj band na festivalu. Letos so se "okrepile" z odlično vokalistko Ajdo Kovačič, s katero pogumno stopajo na velike in manjše odre pri nas in v tujini. Punce trenutno zaključujejo snemanje nove plošče, ki jo bodo izdale septembra, na petek 13. v Ljubljanskem Orto baru.
  Zasedba:
  Saša Zagorc, bas kitara, back vokal
  Sonja Zagorc, bobni, back vokal
  Katja Mavec, kitara
  Ajda Kovačič, vokal
  KONTAKT: www.hellcats.eu

  www.facebook.com/hellcats.si
  www.hellcats.eu/