HELLCATS koncert ženske Heavy Metal zasedbe

HELLCATS koncert ženske Heavy Metal zasedbe 1Povečaj sliko
HELLCATS koncert ženske Heavy Metal zasedbe 1HELLCATS koncert ženske Heavy Metal zasedbe 2HELLCATS koncert ženske Heavy Metal zasedbe 3

Koncert ženske Heavy Metal zasedbe ter predstavitev skladb s prihajajočega albuma. Za ogrevanje publike bodo poskrbeli koroški odgovor na Motörhead, Rollin' Bastards

Hellcats- biografija

Hellcats je ženska Heavy Metal zasedba, ki sta jo leta 2003 ustanovili sestri Saša in Sonja Zagorc. Zaradi majhnosti slovenskega glasbenega prostora sta kar nekaj časa iskali glasbenice z željo po igranju in ustvarjanju v obsegu težkometalnega glasbenega žanra. Kljub vsemu jima je uspelo. Do danes se je zvrstilo kar nekaj samostojnih koncertov. Predstavile so se na RTV Slovenija v oddaji TLP, kjer so igrale v živo, na Festivalu kreativnih kitaristov v Kranju ter na mnogih motorističnih srečanjih, tako v Sloveniji kot v tujini.
Hellcats so dokaz, da so visoke petke in Heavy Metal dobra kombinacija, kar potrjuje tudi odziv publike.
So ena redkih ženskih zasedb, katerih skladbe so v celoti njihovo delo.

Zasedba: Valentina Plaskan- vokal, kitara
              Katja Mavec- kitara
              Sonja Zagorc- bobni, spremljevalni vokal
              Saša Zagorc- bas kitara, spremljevalni vokal

www.myspace.com/hellcats

Vir: Hellcats, Napovednik.com

Hellcats

Hellcats 1Povečaj sliko
  Hellcats 1Hellcats 2Hellcats 3Hellcats 4Hellcats 5
  Biografija
  Vse se je začelo leta 2006, ko so po dveh letih sestavljanja prave ekipe in pisanja besedil ter aranžiranja skladb Hellcats končno nastopile pred ljubljansko publiko. S tem nastopom se je začela pisati zgodovina vse ženskega heavy metala pri nas. 
  Hellcats sta ustanovili sestri Saša in Sonja Zagorc, ki sta tudi avtorici besedil in glasbe. Zaradi majhnosti slovenskega glasbenega prostora sta kar nekaj časa iskali glasbenice z željo po igranju in ustvarjanju v obsegu tovrstnega glasbenega žanra. Takih v Sloveniji ni veliko, saj je taka pot naporna in predvsem zelo netipična za punce. Po nekaj menjavah, sta s kitaristko Katjo Mavec dobili eno najboljših kitaristk v Sloveniji. Pot do prave pevke pa je bila dolga. Zasedba se je nekajkrat spremenila, do trenutka, ko se je vse poklopilo in je bil čas za odhod v studio.

  Nekaj pomembnejših nastopov:
  *2012 turneja po Rusiji (Moskva, Kaluga, Tula, Tambov, Ryazan...)
  *2013 turneja po Italiji (Milano, Como, Cremona, Brescia..)
  *Bruc 2010 (Gospodarsko razstavišče, Ljubljana)
  *Božični rock koncert Postojna 2010
  *zabava radia Robin pred 8000 ljudmi, Nova gorica, 2013
  *nastop na prireditvi Športnik leta 2013 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani
  *nastop na prireditvi Pivo in cvetje v Laškem
  *MetalCamp 2010 in 2011, Tolmin
  *klub Močvara, klub Kset Zagreb (Hrvaška)
  *Viva la Pola, 2010 in 2012 Pula (Hrvaška)
  *Banja luka, Bosna in Hercegovina, 4. mesto na festivalu Jelen Demofest, izbrane izmed 450 skupin in bile tako najbolje uvrščen tuj bend na festivalu (žiriji je predsedoval Vladko Stefanovski)
  *filmski festival Grossman, Ljutomer
  *moto srečanja( Žiri - MK Sairach, Labin - MK Templaris, Hrvatini - MK Orli, Ljutomer - MK Moliboga, MK Jezerski duhovi...)

  TV nastopi:
  *oddaje Muzika je to 2014(RTVSlo1), Zaigraj še enkrat, sam 2013(RTVSlo1), Športnik leta 2013(RTVSlo2), MTV Adria (intervju) 2012, Misija Evrovizija 2011(RTVSlo1), TLP 2006(RTVSlo1), Intervju VIP Magazin 2010(TV3), Intervju Koktel, VTV, 2011(Varaždin, Cro)

  Radijski intervjuji:
  Val 202 2014, RSlovenija1 2014, Radio Robin, 2013, Radio Koper 2014, Primorski Radio, 2013, Radio Celje 2014, Primorski radio 2013, Radio Sraka 2013, Radio Kaos 2014, ….


  O novi plošči:
  Novembra 2013 so Hellcats izdale ploščo Divja pot, ter angleško verzijo Warrior Princess, ki je ugledala luč sveta v Milanu. Sestri sta avtorsko ploščo ustvarjali praktično od prvih korakov skupine leta 2006. Poleg basistke Saše in bobnarke Sonje sta ploščo posneli še vokalistka Ajda Kovačič, ter kitaristka Katja Mavec. Prva skladba na plošči Mačke pekla se imenuje kar po imenu skupine in je v bistvu njihova himna. Prepriča z svojo udarnostjo in nam pokaže kaj nam bodo Hellcats postregle v nadaljevanju. Za naslovno pesem, Divja pot, so dekleta pred kratkim posnela tudi videospot, ki je v tujini pod imenom Steelrider požel že lepe uspehe. Na Divji poti boste sicer srečali deset avtorskih skladb, ki so v celoti delo sester Zagorc, pri produkciji pa sta sodelovali s producentom Davorjem Kontićem iz Studia Conti. Mastering je delo producenta Gregorja Zemljiča. Izidu prve plošče primerno, so punce za svoj prvi projekt pod okrilje sprejeli v novo ustanovljeni založbi Rock Records. 

  Kontakt: Saša Zagorc,u.d.i.a.
  www.hellcats.eu
  hellcatssi@gmail.com
  www.facebook.com/hellcatssi
  www.twitter.com/hellcatssi